Stadstuin met hoogteverschil

Een stevig hoogteverschil; dat is hetgeen deze stadstuin in een nieuwbouwproject kenmerkt.

Een stevig hoogteverschil; dat is hetgeen deze stadstuin in een nieuwbouwproject kenmerkt. Geen probleem maar juist een extra mogelijkheid. De hoogte van het terras aan huis is door middel van verhoogde bakken naadloos doorgetrokken in de tuin. Verhoogde bak met voorzijde van U-elementen zorgt zowel voor een speelse uitstraling als direct een zitmogelijkheid. Aan de woning is een ruim terras aangelegd, met hierboven een robuuste pergola van Douglashout.

Aan deze pergola is een Harmonicadoek gemonteerd, dit schaduwdoek is eenvoudig open en dicht te schuiven. Hierdoor kan er ten aller tijde de gewenste lichtinval gekozen worden. Een klein rond gazonnetje in het midden met daaromheen gebakken waaltjes zorgt voor een groen en speels middelpunt van de tuin. De borders zijn gevuld met kleurrijke beplanting, een meerstammige krentenboom geeft mooie bloesem en herfstkleur. De lavendel geeft een heerlijke geur en paarse bloemen, verder is er onder andere gebruik gemaakt van engels gras en ooievaarsbek voor afwisselende bladvormen en bloeikleuren.

Bespreek uw
project met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We horen graag meer over uw plannen. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een inventarisatie en advies.