Prachtige tuin bij gerenoveerde woning

Midden in Wijchen vinden we deze mooie strakke tuin met een karakteristieke inslag.

Na renovatie van de woning was de tuin aan de beurt, een totale metamorfose aan de hand van een door ons gerealiseerd tuinontwerp. Wens was een strakke vormgeving met karakteristieke uitstraling, passend bij de stijlvolle straat waaraan de woning zich bevind.

Aan de voorzijde is een ruime trap gerealiseerd, deze zorgt voor een praktisch maar ook statige entree. De trap is verwerkt tussen de keermuren en verhoogde bakken, dit alles zorgt voor een samenhangend geheel. In de gehele tuin zijn diverse wintergroene Taxushagen terug te vinden, in combinatie met de grote Taxusbollen voor een mooi accent, zorgt dit voor een stevige groenstructuur. Tegen de witte gevel zijn spandraden met Toscaanse Jasmijn gesitueerd, een mooi wintergroen accent met ook nog eens een leuke bloeiwijze en heerlijke geur. Een ruime strook siergrassen legt een duidelijke verbinding tussen de zijtuin en voortuin en zorgt voor een speels effect in de wind.

In de achtertuin is gebruik gemaakt van een langwerpige spiegelvijver als middelpunt van de tuin. Omringd door dakplatanen een ware Eye catcher met een mooie dieptewerking. De sfeervol ingerichte tuinkamer zorgt ervoor dat er ieder moment van het jaar van de tuin genoten kan worden. Aan de achterzijde is een ruime Carport met tuinberging aangelegd zodat men 2 auto’s op eigen perceel kan parkeren. De zwarte Douglas planken schutting schermt de parkeerplaats af en zorgt voor de gewenste privacy aan de zijkant.

Bespreek uw
project met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We horen graag meer over uw plannen. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een inventarisatie en advies.