Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke stadstuin met overkapping

Een onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin om heerlijk in te relaxen dat was de wens van deze klant in Beuningen.

Naast deze praktische wensen was een stukje sfeer en groene aankleding ook zeker gewenst. Er is een stevige Douglas overkapping met Loungehoek en inpandige berging gerealiseerd. De twee ruime terrassen met keramische tegels bieden de gewenste zitgelegenheid. Met gebakken klinkers is de verbinding en een paar accentstroken gerealiseerd. Kunstgras zorgt voor een stukje speelgelegenheid en een groene uitstraling in het midden van de tuin. Aan de achterzijde beperken de Amberbomen in leivorm de inkijk. Tevens zorgt de geweldige herfstkleur voor een sfeervol beeld in het najaar. Midden in de tuin staan 2 dakmoerbeien, deze geven de tuin letterlijk een groen dak en verzorgen ook een stukje schaduw in de warme zomermaanden. De bomen ontspringen uit een blok van Lampenpoetsersgras, stevig en toch sierlijk. Om de borders een extra accent te geven zijn deze deels verhoogd met rustieke muurblokken. Dit stukje hoogteverschil zorgt voor een leuke afwisseling en dieptewerking. De borders aan de zijkanten en achterzijde zijn voorzien van kleurrijke borderbeplanting. Om ook in de avond optimaal van de tuin te kunnen genieten is er een 12 volt systeem van Inlite tuinverlichting aangelegd.

Bespreek uw
project met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We horen graag meer over uw plannen. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een inventarisatie en advies.