Prachtige tuin aan het water

Deze vrijstaande woning grenst aan een watergang, een unieke ligging die kansen biedt voor een mooie indeling

De hogere ligging van de woning ten opzichte van het water heeft geresulteerd in een groot talud met een mix van diverse siergrassen. De kleuren geven een sfeervol en afwisselend beeld, om dit nog extra te versterken zijn er diverse groepen van hoge Verbena’s in verwerkt. Deze hebben een geweldige bloeiwijze. In dit talud is ook een keermuur met ruime trap aangelegd. Via deze trap van gegoten trapblokken bereikt men een vlonderterras op peil van de watergang. Hier is het heerlijk toeven op de maatwerk tuinbank, ligstoelen of de hangmat. Tevens een ideale plaats om in een bootje te stappen voor een tocht over het water.

Op het hogere gedeelte zorgen de Miscanthus hagen voor een mooie natuurlijke afscheiding en breken zij de wind rondom de woning. Vanuit de openslaande deuren bij de achtergevel kom je op een ruim terras van keramische tegels, een flinke parasol zorgt hier voor de nodige schaduw. In het midden van de tuin is een ruim gazon aanwezig. In de toekomst wordt er aan de achterzijde nog een overkapping gerealiseerd. Diverse borders zorgen voor de nodige kleur rondom de woning.

De brede oprit van donkere gebakken klinkers geeft een mooi contrast met de lichte kleur van de woning. De Polyester bak met een oude Olijfboom is een mooie eyecatcher. De voorzijde van de woning krijgt door de robuuste leibomen een mooi groen aanzicht. Diverse elementen in deze tuin zijn in het donker uitgelicht met Inlite tuinverlichting, zo zijn er inbouwspots in de muur en het houtwerk, grondspots onder de bomen en staande lampen in de borders gesitueerd.

Bespreek uw
project met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We horen graag meer over uw plannen. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een inventarisatie en advies.