Nieuwbouwhuis met een L - vormige tuin

Dit nieuwbouwhuis in Huissen heeft een L-vormige tuin.

Voor de klant was het lastig om hierdoor een geschikte en praktische indeling te bedenken. Samen zijn we aan de slag gegaan en tot een mooi tuinontwerp gekomen. Er zijn meerdere zitgelegenheden gecreëerd om de tuin optimaal te benutten. Gekozen is voor een duurzame combinatie van keramische tegels en gebakken klinkers.

Het hoogteverschil aan de straatkant is opgevangen met een keermuur van blokken met daarboven een groene taxushaag. In de voortuin gaat deze muur over in een plantenbak, zo ontstaat er een mooie verbinding. Diverse Cortenstaal elementen geven de tuin een unieke uitstraling en zorgen voor een stukje uniformiteit en verbinding. Er is gebruik gemaakt van een watertafel, vuurschaal, brievenbus en houtopslagen. Om de inkijk vanaf het trottoir te doorbreken zijn Douglas palenwanden toegepast, een natuurlijke en sfeervolle uitstraling die perfect aansluit bij de Cortenstaal elementen. Ruime en gevarieerde borders zorgen voor een groene uitstraling en geven kleur in de diverse jaargetijden.

Bespreek uw
project met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We horen graag meer over uw plannen. Wij komen geheel vrijblijvend langs voor een inventarisatie en advies.